Ontspan, geniet en creëer samen onvergetelijke herinneringen terwijl je de ongerepte natuur in Lapland ontdekt. Met onze persoonlijke aanpak bieden we precies wat je zoekt.
Een onvergetelijke familie beleving
Een onvergetelijke week vol avontuur wacht op jou. Ontdek alles wat Lapland te bieden heeft tijdens deze unieke reis.
Volwassenen €1599,-
Kinderen tot 13 jaar €1399,-
Dutch Husky Experience is aangesloten bij VvKR
en werkt samen met STO Garantfonds
PROEF, BELEEF & MAAK SAMEN HERINNERINGEN TIJDENS
Deze reis is exclusief vliegreis, maar wij staan klaar om uitgebreid reisadvies te geven en hebben goede connecties met de lokale autoverhuur.
Surviking is official partner in kleding verhuur voor onze Lapland reizen. Meer informatie Klik Hier
Het is een onvergetelijke ervaring om wakker te worden met een adembenemend uitzicht over het Volgsjön meer. Je verblijft zeven dagen en zes nachten in een 2-, 4- of 6-persoons stuga, op slechts enkele minuten rijden van het charmante stadje Vilhelmina.
Elke stuga is volledig geïsoleerd en beschikt over een volledig uitgeruste keuken, eigen toilet met douche, centrale verwarming, houtkachel, TV, WIFI en toegang tot zowel een kleine als grote sauna.
Linnengoed en eindschoonmaak zijn inbegrepen.
16 km Vilhelmina Airport
240 km Umeå Airport
242 km Åre/Östersund Airport
652 km Stockholm Arlanda Airport
Vilhelmina, gelegen in het landschap Lapland en de provincie Västerbottens län in Zweden, fungeert als hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. De stad telt 3633 inwoners en biedt diverse voorzieningen, waaronder 2 supermarkten, een slijterij, een pizzeria, een hotel met a la carte restaurant, Bergmans vis- en wildrestaurant, een apotheek, een zorgcentrum en tankstations.
Bedankt voor uw reservering.
De gegevens worden doorgevoerd en u ontvangt spoedig een e-mail van STO-garant om de reservering definitief te maken.
Lapland biedt betoverende winterlandschappen met besneeuwde bossen, het noorderlicht, unieke winteractiviteiten en uitstekende ski-, snowbaord-, sneeuwschoenwandel- en langlaufmogelijkheden
Ja, de wegen in Lapland zijn normaliter goed te berijden in de winter. De wegen worden zo goed mogelijk sneeuwvrij gehouden. U kunt dus gerust met een huurauto rondrijden. U rijdt op banden met noppen die u maximale grip geven. Dus geen gedoe met sneeuwkettingen.
De kans op het zien van het noorderlicht tijdens uw reis in de winter in Lapland is groot, vooral op heldere, donkere avonden. Het noorderlicht is echter een natuurverschijnsel en kan niet worden gegarandeerd. Het noorderlicht laat zich wel enigszins voorspellen. Er bestaan goede noorderlicht apps.
Bij annulering korter dan 14 dagen voor de begindatum is de deelnemer 75% van het totaalbedrag verschuldigd, korter dan 28 dagen voor de begindatum 50%, en bij annulering langer dan 28 dagen is alleen de aanbetaling verschuldigd.
De temperatuur in de winter in Lapland liggen vaak tussen -5 tot -20 graden Celsius. Door de lage luchtvochtigheid voelt het bij deze lage temperaturen lang niet zo koud aan als u in eerste instantie zou verwachten. Ook temperaturen tot 35 graden onder het vriespunt kunnen voorkomen en daarom is het belangrijk dat u zich goed kleedt.
Tijdens de sledehondentocht krijgt u in ieder geval een thermo-overall, sneeuwlaarzen en handschoenen/wanten in bruikleen verstrekt.
Laag 1. Functionele onderkleding
Om uw lichaam droog te houden van transpiratievocht tijdens uw activiteiten dient het transpiratievocht doorgegeven te worden aan de 2e kledinglaag. Op deze manier kan uw lichaam beter anticiperen op wisselende temperaturen. De eerste laag dient strak op het lijf te worden gedragen (zowel een hemd als een lange onderbroek). Op deze manier blijft uw lichaam lekker warm en verkleint u de kans op blessures. Er bestaat synthetisch thermo ondergoed dat het lichaam goed droog houdt en zeer comfortabel draagt. Merinowol is ook prima en wordt tegenwoordig veel gebruikt. Bijkomend voordeel van Merinowol is dat u het meerdere dagen kunt dragen zonder dat het gaat ruiken. Katoen moet ten alle tijden worden vermeden!
Laag 2. Isolerende tussenlaag
De 2e laag heeft als voornaamste taak de warmte te reguleren.
De warme lucht tussen de 1ste en 2de laag isoleert het lichaam, samen met de warme kleding van de 2e laag. Bij koud weer mag het transpiratievocht niet de kans krijgen om te bevriezen in de kleding. Hierdoor is er ook een ruim aanbod van verschillende kledingstukken van fleece, dons- of synthetische lagen. Het is belangrijk om bij de keuze naar je persoonlijke voorkeuren te kijken. Heb je het snel koud? Transpireer je veel of juist weinig? Eventueel is het mogelijk om te kiezen voor meerdere laagjes, bijvoorbeeld een bodywarmer.
Laag 3. Buitenste kledinglaag
Deze laag zorgt er voor dat u echt beschermd bent tegen de elementen, de 3e laag weert u tegen neerslag en wind. Er zijn gevoerde en ongevoerde jacks. De laatste worden ook wel hardshell genoemd. Omdat de 3de laag ook meteen de buitenste laag is, vormt het de laatste barrière voor het transpiratievocht. Naast wind- en waterdichtheid moet een jack dus ook goed kunnen 'ademen'. De coating of het membraam verzorgt de verdere afvoer van de 2de laag naar de buitenstof. Het vocht wordt verdeeld over een groter oppervlak, waardoor het beter verdampt. Een gevoerd jack geeft extra warmte-isolatie, maar zal transpiratievocht minder snel afvoeren.
Hoofd, handen & voeten
U verliest bij koude circa 50% van uw lichaamswarmte via uw hoofd, het dragen van een goede muts is dan ook essentieel!
Voor de bescherming van uw handen en voeten geldt hetzelfde principe als voor uw lichaam. Het is belangrijk dat deze droog blijven, transpiratievocht kwijt kunnen en beschermd worden tegen wind en neerslag. Het gebruik van warmteisolerende materialen zijn mede zeer bepalend of u warme handen en voeten houdt. Synthetische weefsels kunnen zeer goede eigenschappen hebben en ook wol is een veel gebruikt ingrediënt. Let er wel op dat zowel de schoenen als handschoenen niet te strak komen te zitten. Door een beperkte doorbloeding kunnen handen en voeten alsnog afkoelen. Het gebruik van thermo-handschoenen en sokken kan een goede onderlaag vormen, mits de (hand)schoen voldoende ruimte biedt. Het gebruik van wanten is verreweg de warmste oplossing, mits u deze niet voortdurend uittrekt! Let op dat handschoenen snel kunnen drogen. Dit zijn meestal de handschoenen met een uitneembare binnenhandschoen. Neem eventueel tijdens activiteiten een extra paar droge sokken of handschoenen mee, zodat u deze kunt verwisselen. Ook dit is een manier om uw handen en/of voeten droog te houden.
Schoeisel
Op een winterse bestemming is het belangrijk dat u over goed schoeisel beschikt dat zowel alle comfortabele als functionele eigenschappen heeft om warme voeten te houden. De schoenen dienen stevig, isolerend, waterdicht/waterafstotend en hoog gesloten te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de zool een goede grip heeft, waardoor uitglijden wordt voorkomen.
Gebruik van Moonboots of Uggs zijn niet geschikt! Laat deze thuis! Stevige hooggesloten wandelschoenen zijn over het algemeen ook prima te gebruiken. Enkel bij extreme kou zal hierbij de isolerende functie een gemis zijn. Ook zijn ze vaak wat laag gesloten, maar dit is eenvoudig op te lossen door het gebruik van gamaschen.
Bescherm uw ogen en gezicht
Net zoals het dragen van geschikte kleding voor de koude is het belangrijk aandacht te besteden aan goede bescherming van uw ogen.
De belangrijkste taak van een bril is uiteraard de bescherming van de ogen tegen ongewenste straling zoals het UV licht. Sneeuwvlaktes weerkaatsen de straling extra waardoor de kans op oogletsel aanzienlijk toeneemt. Het gebruik van een goede aansluitende bril tijdens de wintersport is dan ook noodzakelijk. Voor bescherming van uw gezicht adviseren wij een crème te gebruiken die niet gebaseerd is op water.